Pass på katten din i sommervarmen. Slik unngår du at den får heteslag!

Det er ikke bare mennesker og hunder som kan ta skade av for mye varme. Katter kan også få heteslag. Derfor er det viktig å vite hva man kan gjøre for å unngå at det skjer.

Når vi mennesker blir varme, svetter vi for å senke kroppstemperaturen. Det kan ikke kattene. De kan slikke kroppen sin for å senke temperaturen, men det er ikke alltid nok. I den siste tiden har det vært usedvanlig varmt i Norge, noe som naturligvis øker risikoen for heteslag. Og risikoen er enda større hvis katten din er syk, gammel eller overvektig.

Hvis du mistenker at katten din har fått heteslag, bør du dra til en veterinær umiddelbart. Men for å hindre at heteslag inntreffer i utgangspunktet, kan du prøve følgende:

1. Sørg for at katten holder seg nedkjølt
Å skaffe seg air condition for kattens skyld er kanskje å gå litt lang, men sørg for at katten alltid har vann å drikke, og at det kommer godt med frisk luft inn i huset. Ikke etterlat katten i bilen i varmen, selv ikke om vinduene er åpne.

2. Bli kjent med symptomene på heteslag
Hvis katten din har noen av symptomene nedenfor, bør du kjøle den ned umiddelbart. En måte å gjøre dette på er å stryke den over pelsen med isbiter.

Symptomene:
– Tungpustethet
– Rød tunge
– Rødt tannkjøtt
– Klebrig spytt
– Sløvhet
– Dårlig balanse
– Oppkast og diaré
– Sjokk
– Koma

3. Lek med katten når det er kjøligere
La katten hvile i de varmeste timene av dagen, og lek heller med den om morgenen eller kvelden. Lek øker kattens kroppstemperatur drastisk.

4. Børst kattens pels
Hvis du børster og steller kattens pels ofte, blir det lettere for katten å kjøle ned seg selv.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!